HURGHADA-LUXOR MED BIL

Med bil från Hurghada till Luxor 2000/2001

För något år sedan tillbringade min man och jag jul och nyår i Hurghada, Egypten.
Naturligtvis ville vi då passa på tillfället att bese alla de klassiska sevärdheter som Luxor har att erbjuda.
Vi tycker det är spännande, intressant samt inte minst ekonomiskt fördelaktigt att köpa utflykter av lokala researrangörer och vi frångick inte vår vana denna gång heller.
Vi hittade en arrangör som skulle ta oss till Luxor, se till att vi möttes av en engelsktalande guide där, ordna inkvartering och annat praktiskt och vi skulle själv i hög grad kunna påverka vår vistelse där, allt för en acceptabel summa egyptiska pund.
Nåväl, långt innan gryningen stod vi så utanför vårt hotell med en övernattningsväska packad med det nödvändigaste, mycket sömniga men också förväntansfulla inför resan som låg framför oss!


Vår chaufför körde fram punktligt och vi kunde lättade konstatera att bilen var en Van av modernare slag och såg ut att vara i fullt körbart skick.
Vi lämnade snabbt Hurghada bakom oss och körde mot uppsamlingsplatsen för den konvoj som skulle leda oss de 28 milen genom Saharaöknen till Luxor.
Så småningom sattes konvojen i rörelse och vi åkte genom det enformiga landskapet som vi nu kunde ana i den rosafärgade gryningen.


Hastigheten var hög och motorljudet sövande och vi slumrade till bägge två,
det fanns ju gott om plats i den stora bilen.
Då och då ryckte bilen till och skakade om oss lite men vi lät oss inte störas.
Plötsligt väcktes vi av att bilen gjorde en kraftig undanmanöver!
Vi höll på att kollidera med en mötande bil!
Vi blev klarvakna och vi mötte chaufförens blick i backspegeln.
Hans ögon var bara två smala springor, rödkantade och sömndruckna och de konstiga ryckningarna med bilen samt den kraftiga undanmanövern fick sin förklaring!
Han satt och sov!!


Här satt alltså min man och jag, i slutet av fastemånaden Ramadan i en van och skulle åka de 28 milen mellan Hurghada och Luxor genom det mycket enformiga ökenlandskapet med en chaufför som förmodligen inte sovit en blund under natten!
Bilresan som för vår del börjat så avslappnat och skönt fortsattes med att vi hela tiden fick sitta på helspänn och kolla så att chauffören höll sig vaken!
Naturligtvis tog han inte heller emot de frukter och syrliga karameller vi erbjöd honom för att bättra på hans blodsocker och öka hans vakenhetsgrad.
- No, no! Ramadan! utbrast han och såg nästan förnärmad ut!
Trots vår uppmaning att han skulle sova ut under den tid han väntade på oss i Luxor, blev återfärden samma skräckfyllda upplevelse och vi ville nästan kyssa marken framför vårt hotell när vi klev ur bilen oskadda efter två dagar.
Chauffören fick ingen dricks!

 

Home   Marie-Anne     Marie-Annes släktträd     Släktbilder Marie-Annes sida     Carl Olssons släktträd  

Kennerth  Kennerths släktträd      Släktbilder Kennerths sida      Karl-Gustav Johannesson släktträd

Familjen  Familjealbum  USA Family

Billeberga     Div. foton    Skåne     Landskrona    Trädgård      Resor     Fotografering  Porslinsmålning  Keramik  Korttillverkning

Gästbok    Kontakt   Länkar  

Mina bloggar:    Pensionär, jag??      Pyssel & Pynt 

Familjen Olsson/Oltner på Facebook

Webmaster

Sidan skapad 20060808

Uppdaterad 20130501